onsdag 31 oktober 2007

Äppelpaj

Vill komplettera med att jag inte använder strösocker utan råsocker och har minskat till 1 tsk på äpplena och till 3 msk i "pajen".

Smal vaniljsås:

VANILJSÅS (obs! jag har inte testat recepten)
2 dl Minimjölk

1 msk Maizena
1 tsk Vaniljsocker
2 tsk Sötningsmedel

Koka upp mjölken med maizenamjölet. Låt sjuda under omrörning en stundtills såsen tjocknat. Låt den svalna. Rör ner vaniljsocker ochsötningsmedel,

VANILJSÅS syrlig
1 dl Kesella
1 dl minifraiche
1 tsk vaniljsocker
1 msk råsocker

Vaniljsås
4 port
2 dl gräddfil Går att bytatill kesella lätt 1%
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Chokladbollar
Barnsligt gott!
I de traditionella recepten ingår mycket fett och socker.
Här är fettet utbytt mot mager kesella och sockermängden är minskad.
1 dl kesella
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk kakao
2 krm salt
1 dl fiberhavregryn + 1 dl dinkelflingor + 1 dl krossade allbranca
2 msk kallt kaffe
Garnering: 2 msk kokosflingor
Blanda alla ingredienserna och forma till ca 20-25 bollar.
Rulla bollarna i kokos och förvara dem kallt i kylen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida