måndag 29 oktober 2007

Äppelpaj

I helgen har jag gått in för att göra äppelpaj med havregryn. Mannen tror man är galen och kommenterar
- gör du äppelpaj nu igen.... du måste var hemskt sugen på det.

Har kommit fram till det bästa och det kommer här och var sååååå gott och det var den med minst fett i.
Kan nog ta lite mindre socker också då den var väldigt söt.


Äppelpaj

Portioner: 4Points: 3,5 points/portionTid: ca 30 minuter
3 äpplen
1 msk socker
1 tsk kanel
2 dl havregryn
3 msk vetemjöl
2 msk flytande margarin
4 tsk farinsocker

Sätt ugnen på 225°.
Skala äpplena. Kärna ur och dela dem på mitten, och skiva dem sen.
Lägg äppleskivorna i en ugnsfast form, varva med socker och kanel.
Blanda havregryn, vetemjöl, flytande margarin och farinsocker.
Klicka ut havregrynsblandningen över formen.
Grädda i ugn ca 20 minuter.

Serveras med t ex Ädelvisp, Danone Vaniljyoghurt eller Konsums blåvita Vaniljglass Light.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Åhh! Och jag som ska sluta med alla sötsaker..
..en lite bit kanske slinker in i helgen hos mig oclså

29 oktober 2007 kl. 21:01  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida