lördag 18 oktober 2008

RECEPT PÅ FYLLDA KYCKLINGRULLADER

FYLLDA KYCKLINGRULLADER MED BACON OCH FETAOSTSÅS OCH UGNSROSTADE ROTFRUKTER OCH POTATIS!
För 4 pers:

Sätt ugnen på 200 grader.
Kycklingfileér, ca 1 normalstor per person
1 paket fetaost
1 paket Philadelfiaost med örter och vitlök
ca 1 msk pesto
2 vitlöksklyftor
1 burk lätt creme fraiche
citron
potatis, morötter, palsternacka

Skär potatisen och rotfrukterna i skivor eller klyftor och lägg dom på en ugnsfast plåt.
Pressa över 1 vitlöksklyfta och häll lite olivolja över. Salta och peppra.
Sätt in i ugnen ca 30 min
Ta halva fetaosten och smula ner den i en skål tillsammans med ca 3/ 4 av Philadelfiaosten.
Blanda ner ca 1 msk pesto (smaka av efter behov) peppra (fetaosten är tillräckligt salt, men smaka av och avgör själv om du vill ha mer salt)

Banka ut kycklingfiléerna till tunna skivor
Lägg ett rikligt lager av feta/philadelfia/pesto-röran på varje kycklingfilé.
Lägg ut baconskivorna på ett fat och rulla in varje filé hårt i en baconskiva i taget tills kycklingen är helt täckt av bacon.
Stek filéerna i smör eller olivolja tills dom fått färg
Lägg över kycklingen i en ugnsfast form.
Klicka ut det som blir över av röran runt om kycklingen i formen.
Flytta ner potatisen och rotfrukterna till nedersta delen i ugnen.
Ställ in kycklingen i mitten.
Tillaga allt samtidigt i ugnen i ca 20 min fortf på 200 grader.

Gör under tiden fetaoströran:
Blanda resten av fetaosten med en hel burk lätt creme fraiche,
pressa ner en vitlöksklyfta, pressa i lite citron efter tycke och smak och salta sist med ett gott örtsalt.
Mixa allt med stavmixer.
Klart! Servera gärna rätten med en god sallad till!

Detta receptet är lånat av Pernilla och jag gjorde maten igår och det blev riktigt riktigt gott och alla i familjen åt, det kan ju annars vara någon som inte finnar smaken tilltalande med tanke på ingredienser och smak. Men det var smaskens!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida